Broersma haptonomie

Voelen, denken en doen

Over Gea

 

Mijn naam is Gea Broersma. Als haptotherapeut richt ik me op de balans tussen gevoel en verstand, het (weer) leren aanvoelen van je eigen grenzen, het ontdekken wat je nu eigenlijk (echt) wil, enz. Het persoonlijke contact met mijn cliënt is voor mij wat dit werk zo geweldig maakt. De stappen of stapjes die iemand zet naar meer ruimte voor zichzelf te ervaren of weer in beweging te komen zijn zo mooi om te zien.


We leven in een maatschappij die doelgericht en prestatiegericht is. Dit zorgt ervoor dat we in het leven voor de nodige uitdagingen staan. Dit heb ik zelf ervaren als jonge moeder met een verantwoordelijke baan als orthopedagoog. Het was een hele kunst om een goede balans te houden. Enerzijds wilde ik me 100 % geven in mijn baan, maar ik merkte dat ik dan thuis in de knel kwam te zitten. Deze zoektocht naar een balans waar ik me goed bij voel heeft me gebracht bij haptonomie. 

Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik de opleiding tot haptotherapeut ben gaan volgen aan het ITH in Nijmegen. In Amersfoort ben ik mijn eigen praktijk gestart en in 2019 zijn we verhuisd naar Heerenveen, waar ik nu mijn praktijk heb. 


Door mijn achtgrond als orthopedagoog ervaar ik dat ik gewend ben te observeren, de persoon centraal te stellen  en gericht te zijn op ontwikkeling. Dit neem ik mee in mijn werk als haptotherapeut. In het contact met mijn cliënten is het voor mij van belang dat je je op je gemak voelt. Je mag zijn wie je bent.  Een veilige omgeving is van belang om je vraagstuk met mij te kunnen bespreken en aan te gaan.  


 

 

 

 

 
E-mailen
Map