Kinder- en jongeren haptotherapie
In de haptonomie wordt gestreefd naar balans. Een balans tussen voelen, denken en doen. Ditzelfde geldt ook voor de kinderhaptotherapie.
Het bijzondere aan het werken met kinderen is dat hun lichaam nog zo makkelijk leert. Een kind hoeft niet alles te begrijpen om iets ander te doen. Als contact goed voelt gaat een kind er naar toe, als het niet goed voelt gaat het kind er van weg. Een nieuwe (wenselijke) ervaring zal snel beklijven en een kind zal deze dan sneller opzoeken. De bewegings- en aanraakvormen zijn geweldige middelen om een kind aan te bieden.
In een begeleidingstraject zie ik het kind, maar ook altijd de ouder(s). Soms is dit gezamenlijk, maar we kunnen er ook juist voor kiezen dat de ouders in een ‘los’ oudergesprek betrokken worden. Dit hangt af van meerdere aspecten, zoals leeftijd van het kind, de vraagstelling en de fase van het traject. We zullen dit altijd in onderling overleg afstemmen.
Vragen of problemen waar je mee naar een haptotherapeut kan zijn:
- Gedragingen als snel boos, niet kunnen concentreren, brutaal, onrustig zijn.
- Weinig durven, laag zelfbeeld, snel afgeleid zijn.
- Terugkerende lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, zonder dat er een lichamelijke reden is.
- Slecht slapen
- Enz. Enz.
Mocht je twijfelen of je vraag bij een haptotherapeut op zijn plek is? Je kunt altijd contact met me zoeken om het hier samen over te hebben.